A kultúra és a gasztronómia könnyed kapcsolódása

KultúrLecsó

KultúrLecsó

Utolsó kommentek:

Mackósajt1 2017.06.29. 14:52:14

Ráborítanám a terndi kis pincérre az asztalt, :) A minimum, hogy elnézést kérnek, és vagy az egész, vagy egy részét elengedik a számlának. Ha volt egyáltalán rendes számlájuk.

Bejegyzés: Kötelező szervizdíj. Szereted?

InstaM 2016.07.17. 17:23:25

A helyesírásra kicsit jobban kellene figyelni. A stílus és a tartalom viszont nagyon rendben van :)

Bejegyzés: Nyári fine dining a bulinegyedben

Zsámbok Tamás 2016.07.16. 11:07:01

Szia!
Köszönöm a visszacsatolást.
Így volt megadva és biztosan nem a barna vaj volt. Egyszer a Salon-ban már ettem hidegen füstöltet.

Bejegyzés: Nyári fine dining a bulinegyedben

Attilajukkaja 2016.07.16. 10:08:06

Nagyon elveztem a posztot.
De szerintem olyan, hogy "füstölt vaj" nincsen. Vagy van? Az nem barna vaj (beurre noisette) lesz?

Bejegyzés: Nyári fine dining a bulinegyedben

Borsmentha 2016.06.11. 17:18:37

Baráti legénységünkkel egy hosszabb Budapesti tartózkodás során több éttermet is kipróbáltunk és természetesen Jamie nem maradhatott ki. Még mindig émelygek a rosszul elkészített carbonara spagettitól meg az indokolatlan árától is. A marketing jobban fejbe vágja az embert ott amúgy is. Szerencsére nem távoztam a városból rossz 'rémétek' képekkel, mivel sikerült egy művész hely jellegű helyre bekeverednünk az utolsó napon, nagyon kedvező áron, nagyon jó éteket enni, egy kedves halandó kiszolgálás kíséretében. Szóval összegezve magamba a dolgot, SOHA többet Jamie és még mindig ez eldugott kis éttermek azok ahol váratlan érdekes hangulatokat és jól elkészített ételeket fedezhet fel az ember.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

bobbafet 2016.06.11. 16:01:08

Tengeri halat tengerparton. De legalábbis a közelében.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Zsámbok Tamás 2016.06.11. 10:12:13

@vandorszekely: Szia! A gól tényleg nagy volt. Amúgy abszolút pozitívan indultam neki, nem cél a negatív kritika. Azonban azt sem tehetem meg, hogy csak a jót írom meg, ha más véleményem is van. Amúgy a cím, mindig a poszt írása közben alalkul ki, legalább hat órával (néha 1-2 nappal) a tesztfogyasztás után (szándékosan várok, hogy a tapasztalatok leülepedjenek).

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Zsámbok Tamás 2016.06.11. 10:00:27

@fülesboci: Szia! Hova kellett volna söpörnöm? Kérlek segíts! Amúgy nem dühöngtem, csak ahol kötelező szervizdíj van (ami jelen esetben 13%), attól én többet várok el, mint egy olyan helytől, ahol ezt nem kötelező megfizetnem.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

2016.06.11. 09:55:48

A probléma az, hogy a képek alapján egyik ételt sem kívántam meg, legyenek azok mégoly egészségesek is. A Fritto Misto kifejezetten ijesztő. A kávét meg hagyjuk. Az első olasz Autogrillben jobb a kávé, mint nálunk akárhol.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

sellőlány 2016.06.11. 07:27:19

@fülesboci: A letakarítást úgy érted, hogy lesöpörni az asztal alá?
Egyébként az átlag olasz sosem eszi parmezánnal a tengeri alapanyagokkal készült tésztákat, rukkolát sem tesz a tetejére (pizzára igen). Ez már európai adalék, nem mondom, hogy rossz, csak nem autentikus. Jamie éttermét inkább olaszos jellegűnek mondanám, ez a parmezánreszelgetés az asztalnál is egy teljesen felesleges, láthatólag nem mindenkiben tetszést kiváltó elem.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

fülesboci 2016.06.11. 05:16:20

@Analyzer: mondjuk ő is letakarithatta. Volna . Inkább ül és dühöng saját szemetében..dd

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Sir Mortzosch 2016.06.10. 22:49:34

asztaaaa mekkora francia gól. poszter meg negatívan indult neki, éreztem a címből.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

sellőlány 2016.06.10. 22:43:23

@h-laci: Én is elég kritikus vagyok a jónak beharangozott helyekkel, és nem éreztem azt, hogy a blogger indokolatlanul lehúzta volna a helyet. Ettől függetlenül biztos letesztelem én is, de tésztát (a kapott nem sózós visszaigazolás miatt) és fritto misto-t ezek alapján biztos nem rendelek.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

sellőlány 2016.06.10. 22:40:13

Már pedig az olaszok igencsak nagy marokkal használják a sőt, a főzővízbe mindjárt a nagy szeműt (sale grosso). Másik arany szabály náluk, hogy a paradicsompürét sózni kell főzéskor, "perché il pomodoro ama il sale". Különben ízetlen és jellegtelen lesz. Adagolni még úgy szokták, hogy kóstolják, és amikor úgy érzik, pont jó, még hozzá adnak egy csipetet. Tudom, hogy Jamie igazi egészséges táplálkozás nagykövet, de ha egy étel - főleg - olasz kívánja a sót, kár elrontani. Mert az utólag már nem olyan, mint amikor összefő a matériával.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

h-laci 2016.06.10. 15:30:30

már az első mondatod után láttam, hogy negativ lesz a végkicsengés. szerintem te már az induláskor tudtad. tipikus izéldmeg kismalac a fűnyíródat hatás. így nincs sok értelme.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

remélemeztbeveszi 2016.06.10. 15:28:12

Az asztal lesöpréséhez nagyon elegáns asztali lapát és kefe is kapható/használható, de talán a poszt után beszerzik. A mi gasztronómiai ismereteink nem elég tágak az egzotikusabb alapanyagokhoz, ezáltal sokszor előfordul, hogy tengeri ételeket nem megfelelően készítenek el itthon. A poszter nem a saját ízlése mentén ítélkezett, hanem általánosságban jegyezte meg a hibákat. A kisebb és nagyobb haldarabok elkészítésénél valójában oda lehetne figyelni arra, hogy hiába az azonos technológia, külön készüljenek. A "kishal"feje szokott keserű lenni, azt érdemes meghagyni. Sajnos kávéból még mindig lenne mit tanulnunk, csészemelegítés, és az utolsó pillanatban lefőzés, ilyesmi, ezt sok helyen nem követik. Nagyon nehéz itthon egy igazán jó espressot inni, a legtöbször olyan, mintha kevesebb kávé kerülne a karba.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Analyzer 2016.06.10. 15:24:43

Koszi az irast, de a parmezanmorzsakert en spec. nem vernem magam az aszfaltba es obegatnek. A tobbit megertem es elfogadom. ;)

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Holland Lovas 2016.06.10. 13:19:00

Szerintem nem szokás az asztal törlése és egyéb takarítás, amíg ott van a vendég, max. ha kiömlik valami folyadék.

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel

Sia 2016.06.10. 08:54:05

Szerintem olyan ételt nem lehet főzi, ami mindenkinek ízleni fog... Ezt sem a Jamie Oliver, sem másik népszerű tévés szakács vagy akár világhírű huszonhatmillió michelin-csillagos séf sem fogja tudni megcsinálni. Főzzél 10 embernek, lesz közte legalább egy, aki valamibe bele fog kötni :)

Bejegyzés: A Jamie’s Italian blogger szemmel
süti beállítások módosítása